Hva gjør vi?

Oslo Numismatiske Forening (ONF) er en forening og samlingssted for personer med interesse av mynt og sedler i alle fasonger og fra alle tider. Vi er en aktiv forening med over 100 medlemmer fordelt fra Kristiansand i sør til Tana i nord. Majoriteten av medlemmene kommer likevel fra Oslo og omegn.

Medlemmene er både unge og gamle, amatører og profesjonelle numismatikere. Miljøet er bra både sosialt og faglig. På det sosiale området er det årlige julebordet en glimrede tradisjon! ONF arrangerer også auksjoner med mynter for enhver smak og interesse. Her det mulig å gjøre BRA investeringer! Dessuten er foredrag om interessante temaer en viktig del.

ONF har i forbindelse med ulike jubileer ol., gitt ut flere egne medaljer og merker. – Og og skal vi si det selv, ganske flotte og samlerverdige sådanne. I anledning av ONFs 25-årsjubileum i 1997 gav vi for eksempel ut en spesiell lokalmynt/medalje. Foreningen har bl.a også gitt ut andre medaljer – blant annet til minne om Akerhus festning og en 1814 “speciedaler”,samt noen miniatyr-medaljer.

Foreningen foretar ved ujevne mellomrom, også felles utenlandsutflukter med numismatisk tilsnitt. Vi har blant annet vært sammen i London (2007) og Ljubliana/Verona (2013)

Møtene avholdes i konferanserom i STAFO-bygget 3 etg, Lakkegata 3 og begynner vanligvis kl. 1900. Det er bare å komme innom en gang og se om foreningen er noe for deg før du eventuelt bestemmer deg for å melde deg inn. Bruk ringeklokke med “Konferanserom 3. etg.”.