Hva gjør vi?

Oslo Numismatiske Forening (ONF) er en forening for alle med interesse for mynter, sedler, medaljer og poletter i alle fasonger og fra alle tider. Vi er en aktiv forening med majoriteten av medlemmene fra Oslo og omegn.

Medlemmene er både unge og gamle, amatører og profesjonelle numismatikere. Miljøet er bra både sosialt og faglig. På det sosiale området er det årlige julebordet samt sommermøte hyggelige tradisjoner. ONF arrangerer også auksjoner med mynter for enhver smak og interesse. Her det mulig å gjøre spennende funn og gode investeringer! Dessuten forsøker vi å legge til rette for foredrag om interessante temaer.

ONF har i forbindelse med ulike jubileer o.l. gitt ut flere egne medaljer og merker. I anledning av ONFs 25-årsjubileum i 1997 gav vi for eksempel ut en spesiell lokalmynt/medalje. Foreningen har bl.a også gitt ut andre medaljer – blant annet til en minne om Akershus festning, en 1814 “speciedaler” i 1989 og noen miniatyr-medaljer.

Foreningen reiser også på felles utenlandsturer med numismatisk tilsnitt. Vi har blant annet vært sammen i London (2007 og 2018) og Ljubliana/Verona (2013). Disse turene kombineres gjerne med besøk på myntmesser og muséer.

Møtene avholdes for tiden på Elmers Biljardsalong i Hammerfestgata 2 ved Carl Berners Plass i Oslo og begynner vanligvis kl. 1900. (Vi er på jakt etter nye lokaler, så du må gjerne tipse oss om ledige lokaler nær et trafikkknutepunkt i Oslo.) Det er bare å komme innom en gang og se om foreningen er noe for deg før du eventuelt bestemmer deg for å melde deg inn.

Bli med på våre rikholdige og morsomme auksjoner!

Foreningen prøver å avholde en større auksjon to ganger i året (vår og høst), gjerne med over 400 objekter. De vanlige auksjonene har typisk 100-120 objekter pr. gang. Prisene varierer fra 10 til over 10.000 kroner. Generelt har alle auksjoner et meget rikholdig og variert innhold – fra antikken og til norsk moderne årgangsmynt. Her er det gode muligheter til å gjøre funn og lære mye historie og numismatikk.

Vi har svært gunstige betingelser for innleverere av auksjonsobjekter – kun 10% kommisjon trekkes fra oppgjøret for selger, mens kjøper ikke får påslag overhodet. Ta kontakt dersom det er noe du ønsker å selge enten det er enkeltobjekter, samlinger eller deler av dødsbo.

Sjekk listen med auksjonslister for avholdte og kommende auksjoner.

Velkommen til Oslo Numismatiske Forening!

Oslo Numismatiske Forening (ONF) er en forening for alle med interesse av mynter, sedler, medaljer og poletter i alle fasonger og fra alle tider. Dette nettstedet er foreningens hjemmeside. Formålet er å gi et inntrykk av foreningen og holde våre medlemmer informert om vår aktivitet. Ta gjerne kontakt dersom du har idéer og innspill som kan gjøre siden bedre. Vi blir dessuten svært glade dersom du kan bidra med artikler, nyheter og bilder.