Hva gjør vi?

Oslo Numismatiske Forening (ONF) er en forening for alle med interesse for mynter, sedler, medaljer og poletter i alle fasonger og fra alle tider. Vi er en aktiv forening med majoriteten av medlemmene fra Oslo og omegn.

Medlemmene er både unge og gamle, amatører og profesjonelle numismatikere. Miljøet er bra både sosialt og faglig. På det sosiale området er det årlige julebordet samt sommermøte hyggelige tradisjoner. ONF arrangerer også auksjoner med mynter for enhver smak og interesse. Her det mulig å gjøre spennende funn og gode investeringer! Dessuten forsøker vi å legge til rette for foredrag om interessante temaer.

ONF har i forbindelse med ulike jubileer o.l. gitt ut flere egne medaljer og merker. I anledning av ONFs 25-årsjubileum i 1997 gav vi for eksempel ut en spesiell lokalmynt/medalje. Foreningen har bl.a også gitt ut andre medaljer – blant annet til en minne om Akershus festning, en 1814 “speciedaler” i 1989 og noen miniatyr-medaljer.

Foreningen reiser også på felles utenlandsturer med numismatisk tilsnitt. Vi har blant annet vært sammen i London (2007 og 2018) og Ljubliana/Verona (2013). Disse turene kombineres gjerne med besøk på myntmesser og muséer.

Møtene avholdes for tiden på Elmers Biljardsalong i Hammerfestgata 2 ved Carl Berners Plass i Oslo og begynner vanligvis kl. 1900. (Vi er på jakt etter nye lokaler, så du må gjerne tipse oss om ledige lokaler nær et trafikkknutepunkt i Oslo.) Det er bare å komme innom en gang og se om foreningen er noe for deg før du eventuelt bestemmer deg for å melde deg inn.