Om foreningen

BLI MEDLEM!                 KONTAKTINFORMASJON

Hva gjør vi?

Oslo Numismatiske Forening (ONF) er en forening og et samlingssted for alle med interesse for mynter, sedler, poletter og medaljer i alle fasonger og fra alle tider. Vi er en aktiv forening med en majoritet av medlemmene fra Oslo og omegn.

Medlemmene er både unge og gamle, amatører og profesjonelle numismatikere. Miljøet er bra både sosialt og faglig. Det årlige julebordet i desember og sommermøtet (gjerne en tur til et historisk sted) er hyggelige tradisjoner. ONF arrangerer auksjoner med mynter for enhver smak og interesse på så godt som alle møter. Her det mulig å gjøre riktig gode funn og flotte investeringer! Foredrag om interessante numismatiske temaer har vi også en gang i blant. Hvis du liker å holde foredrag om historiske og kulturelle temaer som kan knyttes til bruk av betalingsmidler eller myntsamling er vi svært interesserte i å invitere deg til et eller flere møter.

ONF har i forbindelse med ulike jubileer o.l. gitt ut flere egne medaljer og merker. I anledning av ONFs 25-årsjubileum i 1997 gav vi for eksempel ut en spesiell lokalmynt/medalje. Foreningen har bl.a også gitt ut andre medaljer – blant annet til minne om Akerhus festning og en 1814 «speciedaler» utgitt i 1989, samt noen miniatyrmedaljer.

Foreningen foretar ved ujevne mellomrom også felles utenlandsutflukter med numismatisk tilsnitt. Vi har blant annet vært sammen i London (2007 og 2018) og Ljubliana/Verona (2013).

Møtene avholdes for tiden på Elmers Biljardsalong i Hammerfestgata 2 ved Carl Berners Plass i Oslo og begynner vanligvis kl. 1900. (Vi er på jakt etter nye lokaler, så du må gjerne tipse oss om ledige lokaler nær et trafikkknutepunkt i Oslo.) Det er bare å komme innom en gang og se om foreningen er noe for deg før du eventuelt bestemmer deg for å melde deg inn.

Legg igjen en kommentar