Om foreningen

BLI MEDLEM!                 KONTAKTINFORMASJON

Hva gjør vi?

Oslo Numismatiske Forening (ONF) er en forening og et samlingssted for alle med interesse for mynter, sedler, poletter og medaljer i alle fasonger og fra alle tider. Vi er en aktiv forening med en majoritet av medlemmene fra Oslo og omegn.

Medlemmene er både unge og gamle, amatører og profesjonelle numismatikere. Miljøet er bra både sosialt og faglig. Det årlige julebordet i desember og sommermøtet (gjerne en tur til et historisk sted) er hyggelige tradisjoner. ONF arrangerer auksjoner med mynter for enhver smak og interesse på så godt som alle møter. Her det mulig å gjøre riktig gode funn og flotte investeringer! Foredrag om interessante numismatiske temaer har vi også en gang i blant. Hvis du liker å holde foredrag om historiske og kulturelle temaer som kan knyttes til bruk av betalingsmidler eller myntsamling er vi svært interesserte i å invitere deg til et eller flere møter.

ONF har i forbindelse med ulike jubileer o.l. gitt ut en rekke egne medaljer og merker. I 2022 gjorde vi en stor endring i denne tradisjonen. Da fikk vi i anledning foreningens 50- årsjubileum utgitt vår aller første ekte mynt, nemlig en symboltung 2-dollarmynt i 31,1 gram rent sølv. Den ble produsert den 21. desember 2022 på Det Norske Myntverket på Kongsberg på lisens fra Niue. Denne lille øynasjonen er formelt underlagt kongeriket New Zealand som har den britiske monarken som statsoverhode. Derfor bærer den portrettet til dronning Elisabeth II som døde kort tid før utgivelsen. Flere detaljer om denne sjeldne mynten, som det ble preget kun 300 eksemplarer av, finner du på en egen side.

I anledning av ONFs 25-årsjubileum i 1997 gav vi ut en spesiell lokalmynt/medalje. Foreningen har bl.a også gitt ut andre medaljer – blant annet til minne om Akerhus festning og en 1814 «speciedaler» utgitt i 1989, samt noen miniatyrmedaljer.

Foreningen foretar ved ujevne mellomrom også felles utenlandsutflukter med numismatisk tilsnitt. Vi har blant annet vært sammen i London (2007 og 2018) og Ljubliana/Verona (2013).

Møtene avholdes for tiden på «Vaskeriet» forsamlingshus i Hovin borettslag (St. Jørgens vei 39) i Oslo og begynner vanligvis kl. 1900. Det er bare å komme innom en gang og se om foreningen er noe for deg før du eventuelt bestemmer deg for å melde deg inn.

Legg igjen en kommentar